Anderstrup stole

Anderstrup Stole – her er vist den mest populære : Den med umbraco-skruer til at fastholde ryglænet.

Lailas Loppemarked har ofte Anderstrup Stole på lager i et mindre antal.

Der kan være tale om stole i en stand “som et glansbillede” – eller der kan være tale om eksemplarer der kræver “en kærlig hånd” ( + lidt materialer ).

Når Anderstrup Stolen er optaget her på vore site med egen side skyldes det at netop Anderstrup Stolen har haft endog stor betydning for lille landsby.

Anderstrup Stolen har været produceret af Anderstrup Møbelfabrik der tidligere havde adresse her på Nystedvej i numrene 25 – 27 ( i de lokaler der indtil den ødelæggende brand natten til den 17. februar 2013 huse Lystrup Grossisten ).

Anderstrup Møbelfabrik var ejet og drevet af familien Larsen ( eller som vi lokale kaldte dem : Snedkerne ) gennem 3 generationer. Fabrikken var en betydende arbejdsplads i dette lille samfund, og beskæftigede på et tidspunkt mere en 40 medarbejdere.

Da Anderstrup Møbelfabrik stoppede sin produktion, og spånsugeren ikke længere startede klokken 07.00 hver arbejdsdag, var det som om der døde en del af Nystedvej.

Mindet om Anderstrup Møbelfabrik lever dog videre en del år endnu idet der stadig står ( og anvendes ) stole fra Nystedvej i mange forsamlingshuse og andre samlingssteder i Danmark – og sikkert også mange steder i udlandet.

OBS – Udvalget af Anderstrup Stole opdateres under “Møbler / Brugte stole og sofaer