Laila og hjertestarteren

Laila fremviser hjertestarteren
som er placeret i Loppemarkedets café.

Hjertestarter og førstehjælp.

Dagen før påske modtog Lailas Loppemarked sin hjertestarter – et naturligt hjælpemiddel som supplement til det netop overståede førstehjælpskursus. Hjertestarteren er af mærket CARDI AID og er leveret af fimaet CARDIA SCNADINAVIA.

Der har i de senere år været stadig stigende fokus på hjerteproblemer / hjertestop – informationer i denne forbindelse kan man ikke vedblivende sidde overhøring. Her i marts 2010 har os medarbejdere
og indehavere hos JAU2 ( Jørns Auto & PAVA Center ) i Maribo gennemgået et førstehjælpskursus hvor der bla. blev undervist i brugen af hjertestarter.

Det er vigtigt at der så hurtigt som muligt ydes førstehjælp – specielt når der er tale om en person med risiko for hjertestop. Her er hjertestarteren et godt hjælpemiddel til brugen af hjerte – lungeredning.

Hvert minut er vigtigt når hjertet er gået i stå ( eller rettere at det pumper med så mange slag at det er ineffektivt ). Selv det mest effektive redningspersonale har jo en responstid – det er i denne
tid vi sammen kan gøre en forskel.

Nu er hjælpemidlet til stede hos Lails Loppemarked – lad os håbe at det blot bliver hængende på væggen indtil det skal have service om 2 år – for derefter at blive hængende ….osv…

Hvis uheldet alligevel skulle være ude – lad os ( eventuelle besøgende ) gøre vort bedste.

Hjertestarteren hænger i caféen i den høje bygning til højre for indkørsel. Indgangen hertil er forsynet med kodelås så der vil kunne skabes adgang døgnet rundt. Det kræver kun en opringning til Laila eller Jørn – så er der skabt adgang til hjertestarteren.

Hjertestarteren hos JAU2 ( Jørns Auto & PAVA Center ), Victor Kolbyes Vej 9 i Maribo hænger i butikken ( indgangslokalet ) på væggen til højre ca. 5 m fra hoveddør. Denne er tilgængelig mandag – fredag
06.30 – 17.00.

På hjemmesiden Hjertestarter.dk ( link ) kan du se hvor i Danmark der er placeret hjertestartere ligesom du kan se yderligere information omkring emnet.
Det er netop for nylig blevet muligt at få oplyst den nærmeste hjertestarter ved alarmering via 112 når der kan være tale om hjerteproblemer.